Docenten

 

Wie ben ik en wat voor opleidingen heb ik gedaan


In 1984 heb ik mijn pianostudie aan het conservatorium van Zwolle bij Jet Röling, met bijvakken

zang en dwars-fluit, afgesloten.

Daarna heb ik nog een paar jaar piano gestudeerd bij Willem Brons en zang bij Elena Vink. 

Om mijn mogelijkheden te verbreden heb ik in 2000 de studies AMV en Muziek-Op-Schoot gedaan aan het Conservatorium van Amsterdam.

Vervolgens in 2003 heb ik de opleiding Omgangskunde in Utrecht gevolgd en ben sindsdien

ook Docente Omgangskunde en Communicatietrainster.

 

Muziekles en ervaring

Met veel plezier geef ik al meer dan 35 jaar muziekles aan mensen van kinderen en volwassenen, beginners en gevorderden. Ook heb ik lesgegeven op veel muziekscholen, middelbare scholen en MBO's.

 

In mijn privéparktijk bereid ik ook mensen op hun eindexamen Muziek van het VMBO/Havo en bij toelating tot het Conservatorium en andere Muziek Vakopleidingen.

Al jaren dirigeer verschillende soorten koren.

Mensen die het leuk vinden kunnen mee doen aan de EPTA Piano Graadexamens waarvoor ik een training geef. Ik organiseer deze examens in Lelystad en zit in de landelijke jury van de EPTA.


Kwaliteit vind ik erg belangrijk!

 

Wat doet de Uitgeverij

In 1993 ben ik begonnen met het schrijven van muziek en sinds 1998 ontwikkel ik lesmaterialen, o.a voor mensen met Dyslexie. Deze geef ik uit in eigen beheer: zie mijn Uitgeverij.


 

 
Ben Vermeulen
 
 

 
 
 
Wie ben ik en wat heb ik in de muziek gedaan
 

Geboren en opgegroeid in Amsterdam.

Vanaf mijn vroegste herinnering gefascineerd door muziek.

Studeerde piano en gitaar.

 

Begon mijn eerste bandje in Amsterdam zuid en werd tijdens een repetitie attent gemaakt op een auditie in een naastgelegen ruimte.

Speelde daar voor en werd direct aangenomen als lid van "Los Honda", begeleidingsgroep van Henry Stephen, een zeer bekende zanger uit Venezuela.

Toerde daarmee gedurende een jaar door Spanje en deze groep werd daar door diverse no. 1 noteringen zo populair dat zij zo ongeveer de eerste popgroep was die een Stadionconcert moest geven (Voetbalstadion Valencia. 27.000 mensen) om aan de vraag te voldoen.

 

Terug in Nederland werd ik gevraagd bij een groep die, in het spoor van de Beatles, het Duitse Clubcircuit wenste af te werken.

Na deze ook weer zeer turbulente tijd (de opkomst van de popmuziek werd in Duitsland zeer heftig beleefd) keerde ik terug naar Nederland en werkte met de groep "Album” gedurende enkele jaren zo ongeveer alle clubs in Nederland af.

Ik sloot me aan bij de "Maggie MacNeal group" en stond daarmee regelmatig in de top veertig.

Het album "Maggie MacNeal” stond in diverse landen hoog genoteerd en de grootste hitsingle "When your gone” bereikte in Nederland de 3e plaats en stond zes weken nr. 1 in Brazilie.     

Diverse tournee‘s volgden, onder andere in de toenmalige DDR.

In 1980 werd met het nummer "Amsterdam” deelgenomen aan het Eurovisie songfestival en een 5e plaats bereikt.

 

Vervolgens speelde ik een poos bij Lafleur, zie het filmpje hiernaast.

 

Hierna volgde een periode van bezinning en het schrijven van liedjes tot er een uitnodiging kwam om te spelen in de "BennieNeijman theatershow".

 

Na 2 jaar volgde een overstap naar de "100 jaar Carre revue” van Andre van Duin. Na 2 jaar orkestbak wist ik dat ik terug wilde naar de vrijheid van een popgroep en vond dit bij het Volendamse  "Canyon.”

 

Tussen alle bedrijven door deed ik sessiewerk, produkties, radio en t.v. commercials en altijd was daar zijn grootste passie: het schrijven van liedjes.

De resultaten daarvan zijn te horen op deze CD’s:

 

De CD "Altijd meer” is Nederlandstalig en verwijst naar zijn jeugd en de veranderde wereld sindsdien.

 

De tweede CD "Sail around the world” is Engelstalig en staat in het teken van de "Wanderlust” die velen van ons altijd voelen.

Vanuit dit gevoel is ook het bouwen van zijn boot ontstaan.

 

De derde CD "If not for you” belicht onze gevoelens van "love and loss” zoals wij die allemaal kennen, (of onvermijdelijk zullen leren kennen.)

 

De vierde CD is genaamd "Passion”. Dit behoeft dus geen verdere uitleg.

 

Sinds een aantal jaren geef ik piano en gitaarles.  

 
 

 
 
Sietske Veldkamp 

UA-40729295-1